Livtraser

Sindsudviddende siden 2001

Asatro foredrag og undervisning

Jeg holder foredrag. Hvad enten det skal handle om asatro, grundlæggende nordisk mytologi, udvidet nordisk mytologi eller digtoplæsning.
Jeg har været asatroende siden 1998 og studerer historie og religion på Syddansk Universitet og har arbejdet i flere år på Bramming Egnsmuseum. Jeg har været redaktør på det asatro tidsskrift Urd. Jeg har holdt talrige foredrag og været i medierne et par gange. Jeg tilbyder undervisning i nordisk mytologi både på grundlæggende og på højt fagligt niveau.

Nogle eksempler på foredrag:

Odin, Thor og bønderne (Grundlæggende nordisk mytologi)

Viking betyder sørøver på oldnordisk og viking var det bønderne i norden drog ud på i den del af middelalderen, der bliver kaldt vikingetiden. Jeg giver en introduktion til disse bønders religion, som vi kender fra de kristne skrifter i 1200-tallet og som vi også genkender i enkelte samtidige brudstykker. For mange, der kun kender Odin og Thor fra eventyr i skolen, vil dette foredrag være overraskende  Jeg kan også fortælle lidt om asatroen, som jeg udlever den i dag, hvis det ønskes.

Hvad Vølven så

Vi tager et spadestik dybere ned i den nordiske overlevering. Vi går i dybden med Vølvens Spådom og snuser lidt til Hávamál. Derudover kaster vi et kritisk blik på Snorres Edda. Der vil blive afsat tid til diskussion. Jeg kan også fortælle lidt om asatroen, som jeg udlever den i dag, hvis det ønskes.

Frej, Freja og Maria

Vi tager et smut tilbage til romerriget og møder historikeren Tacitus og hans værk Germania om de hedenske stammer nordøst for Romerriget. Her støder vi på kulten om Nerthus. Herefter møder vi Frej, som bliver kørt i en vogn af en gode (hedensk præst) på sagatidens Island. Vi tager videre og ser på katolske processioner, som stadig den dag i dag bærer altrene rundt i byen. Trådene samles om førkristen gudsdyrkelse i Norden, hedenske templer, kristningen af Norden og hvad vi ved egentlig ved om de nordiske guder.

At drikke jul

Vi graver ned i julens historie og julens skikke. Vi ser på baggrunden for Kristmessen med de første kristne og Mithras fødselsdag. Vi ser på vikingernes jul og dyrkelsens af vætterne, som bliver til Gårdbo Nis. Vi ser på julestuer og præsten der dundrer mod de ugudelige skikke. Endelig ser vi på de mange juletraditioner, der slog rod i Danmark i 1800-tallet. Vi kigger på juletræet, julebukken, julemanden, flæskesteg og risengrød.

Mulighederne er mange. Hvad enten det er konkrete ønsker til emner i nordisk mytologi eller heldags arrangementer kan jeg meget vel kunne opfylde Jeres ønsker.

Jeg følger Folkeuniversitetets takst for foredrag: 1.999,- + rejsegodtgørelse hvis uden for Ribe Amt. Evt. materialer skal I selv trykke • Foredragene varer 2x45min.

Derudover tilbyder jeg følgende arrangementer:

Asatroen i dag

Jeg har været asatroende siden 1998 og har været gode (præst) ved flere blot, bryllupper, knæsætning og ynglinevielse. Jeg har været i medierne flere gange og har holdt foredrag om emnet til mange forskellige grupper. Jeg fortæller om asatroen som den udleves nu. Hvilke ritualer holdes der? Hvordan er de organiseret? Tror de på guderne? Og hvordan opfatter jeg asatroen?

Asatroen i dag: 800,- + rejsegodtgørelse hvis uden for Ribe Amt. Evt. materialer skal I selv trykke • Foredragene varer 2x45min.

Digtoplæsning

Jeg har skrevet digte siden jeg var 14 år og har udgivet digtsamlingen Daggry i 2009. Mine digte er dybe, smukke og fandenivoldske. Mine digte er bestemt ikke kedelige! Til en digtoplæsning vil jeg læse nogle digte op og bagefter er der mulighed for at stille spørgsmål og diskutere digtene. Efterfølgende kan man købe min digtsamling. Jeg arbejder lige nu på en opfølger på digtsamlingen.

Digtoplæsning med spørgsmål og salg af min digtsamling Daggry: Gratis, men rejsegodtgørelse hvis uden for Ribe Amt.

Kontakt mig

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Emne

Din besked (skal udfyldes)

Jeg ved hvor du bor

Den her hjemmeside bruger alle mulige luskede kneb fra Google og Facebook til at spore dig og tjene penge på dig. Simpelthen fordi jeg er nysgerrig og fordi det er meget nemt tjente penge. Oplysningerne gemmes i små fodspor kaldet cookies. Hvis du ikke bryder dig om det, så gør som jeg: brug Firefox og tilføjelser som Privacy Badger og Self-Destructed Cookies. Du kan også selv slette dine fodspor, men nogle er faktisk ret nyttige.

Sporene

Det som var

Nyeste ytringer

 • Gamle nordiske navne (84)
  • Storm

   Hej Gorm, tak for din henve ndels e og bekla ger det meget sene svar. Umidd elbar t kan jeg ikke komme i tanke om nogle navne , der kunne betyd e ...

   12/7-'17, 12:36

  • Gorm

   Hej Rober t. Min ven skal til at gå til rolle spil, så han har brug for et godt magik er navn. Gerne noget der betyd er dyre- elske r eller ...

   19/6-'17, 13:15

  • Storm

   Hej tak for din henve ndels e. Isabe lla er desvæ rre ikke et nordi sk navn og derfo r udenf or hvad jeg ved noget om. Vh/Ro bert

   28/5-'17, 9:17

 • Folkebaseret asatro (2)
  • Jesper Hedemann Hansen

   Nazi og deraf beteg nelse n "nazi sme", blev opfun det af de allie redes propa ganda maski ne, der stadi g er i gang. Den korre kte beteg nelse er natio nalso ciali ster. I det hele taget ...

   16/6-'17, 21:41

  • Harald B.

   Hold kæft en gang new-a ge asa-h ippe vrøvl du har gang i....

   28/2-'17, 13:59

 • Livets højtider (10)
  • Pernille

   Hej. Min søn er ikke døbt, da vi havde et ønske om, at han selv skull e danne sig et indtr yk af de forsk ellig e tros retni nger ...

   12/5-'17, 9:21

 • Older »